Великодня розвага

Розповісти дитині про Великдень, щоб їй було зрозуміло, і разом з тим не перевантажити її складною інформацією, можна приблизно так, як це зробили вихователь групи середнього дошкільного віку Єрошенкова Т.В. та музичний керівник Шевлякова Л.В.
6 квітня в нашому «Барвінку» проведено Великодню музичну розвагу, на якій панувала творча, піднесена атмосфера. Звуки церковних передзвонів та народної пісні на початку заходу викликали емоційний відгук та піднесення.
Наперебій розповідали барвінчата про те, як вони готуються до цього радісного і світлого свята – разом з дорослими прикрашають паски «білою шапочкою», посипають їх кольоровим цукром, фарбують яйця в різні кольори, розмальовують, або ліплять на них наліпки.
В свою чергу, Тетяна Володимирівна занурила присутніх дітей та дорослих в народні традиції святкування Великодня: в доступній формі, використовуючі вірші, загадки, познайомила зі значенням слова Великдень, нагадала малятам про види прикрашання яєць (писанки, крашанки, шкрябанки), розповіла, що в цей день велика увага приділялася дітворі. Для них придумувалося безліч ігор, деякі з них дійшли до наших днів. Тож наші вихованці залюбки прийняли участь у народних іграх - Великодніх гаївках та веснянках.

Галерея "Великодні забави"

А пісеньку «Розмалюю писанку» у виконанні вихованки групи середнього дошкільного віку Терещенко Насті зустріли гучними аплодисментами. Настя просто зачарувала всіх своїм натхненним співом!
Кульмінацією святкового дійства стала виставка Великодньої творчості «Великодня мозаїка».


Галерея "Великодня мозаїка"

Кiлькiсть переглядiв: 429

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.